Безплатна доставка за поръчки над 150лв!

EasyTech3d - Партньор във Вашия Творчески Свят

5 вида 3д принтери, детайли, 3д новини, 3д принтер, 3д принтери

Избор на 3Д принтер: Разглеждаме 5 модела 3д принтери

3d printers, 3d print, 5 3d printers,

Индустрията за адитивно производство отбеляза бърз растеж през последните години, като прогнозите сочат, че пазарът на 3D принтери ще се удвои през следващото десетилетие. Според доклад на Grand View Research броят на доставените 3D принтери се очаква да достигне 21,5 милиона до 2030 г. Вследствие на това пазарът вече предлага все по-голямо разнообразие от 3D принтери. От FDM до SLS, DED и други - за всяка технология за 3D печат има многобройни възможности. Този богат избор обаче може да направи предизвикателство да се направи правилният избор. За да ви помогнем да се ориентирате в пазара, представяме пет принтера в нашето изчерпателно сравнение, което обхваща стотици 3D принтери, включително настолни, RepRap/kit, професионални и индустриални модели. Разгледайте селекцията по-долу, за да откриете актуалните популярни избори!

ZYYX Pro II MC
Разработен от производителя ZYYX Labs, 3D принтерът ZYYX Pro II MC е настолно FDM решение, съвместимо с широко портфолио от филаменти, включително материали с метален и керамичен пълнеж. Той предлага обем за печат от 285 x 235 x 210 mm и максимална температура на екструдиране от 275°C. Той включва редица функции, които ще ви позволят да контролирате процеса на печат, като например автоматично изравняване на плочата, контрол на нишките в случай на счупване и отопляема камера, която гарантира постоянна среда за печат, като по този начин предотвратява възможни деформации. 3D принтерът ZYYX Pro II MC е идеален за проектиране на инструментална екипировка, функционални прототипи и малки серии. Благодарение на размерите си и почти безшумното си захранване той се вписва идеално във всяка работна среда.

ZYYX Pro II MC , 3d printers, 3d print

3D принтерът Opus с течни кристали
3D принтерът Liquid Crystal Opus на британския производител Photocentric е машина с отворен код, използваща технология за втвърдяване с LCD светлина. Машината работи с патентован от производителя процес, наречен Vat-Lift. Тя предлага голям обем за печат от 310 x 174 x 220 mm и се доставя предварително сглобена. Според Photocentric 3D принтерът Liquid Crystal Opus се отличава с висока скорост на печат, като скоростта на полимеризация е 2 секунди на слой, а слоевете са с дебелина 50 µm. По отношение на разделителната способност Liquid Crystal Opus постига точност от 95 % или повече за дебелини на слоевете под 100 микрометра и 70 % за дебелини на слоевете под 50 микрометра. Принтерът има практическо приложение в различни индустрии, включително в медицинския и стоматологичния сектор и на пазара за следпродажбено обслужване на автомобили.

Opus, 3d printer opus, liquid crystals

AconityMIDI+
AconityMIDI+ е 3D принтер на германската компания Aconity3D GmbH. Компанията е специализирана предимно в производството на металообработващи машини за промишлени приложения, включително в автомобилния и космическия сектор. AconityMIDI+ използва технология за лазерно топене върху прахово легло и е с размери 2700 mm x 1800 mm x 3000 mm. Той разполага с усъвършенствана система за отлагане на прах от различни материали, която позволява производството на двуметални части, а също така има максимална скорост на сканиране от 12 метра в секунда. Освен това машината е оборудвана със сменяема камера за обработка, което позволява бързо време за смяна и следователно намаляване на разходите за детайли. Тя разполага и с високотемпературно предварително нагряване до 1000°C и система за наблюдение на процеса, която гарантира осигуряване на качество и гъвкавост на материала. Възможността за използване на до четири лазера значително увеличава производителността на принтера.

AconityMIDI+ , 3d prints, 3 printer

X25Pro
X25Pro на Desktop Metal е универсален и мащабируем 3D принтер със свързваща струя, предназначен за използване с различни материали, включително метал, керамика и композитни материали. Пуснат на пазара през 2020 г., този принтер за средни обеми разполага с усъвършенствана технология за уплътняване Triple ACT и индустриални пиезоелектрически печатащи глави, гарантиращи прецизност и висока плътност на изграждането. Освен това X25Pro поддържа широка гама от материали, включително свръхфини метални прахове за шприцване, керамика и груби пясъци, предлагайки по-голяма гъвкавост за прототипи и приложения за масово производство. Той също така може да се похвали с максимален обем за изграждане от 250 x 400 x 250 mm с дебелини на слоя от 30 до 200 µm. Освен това може да печата с разделителна способност до 800 dpi и скорост на изграждане от 1800 куб. см/час. Оборудван с характеристики като отворена платформа за материали и среда без инертна камера, X25Pro е идеален за непрекъснато производство 24/7, като осигурява висока повторяемост и плътност на синтерованите детайли над 97%.

X25Pro, 3d printings, 3d prints

DragonFly IV
DragonFly IV, разработен от Nano Dimension, е мултиматериален 3D принтер, специализиран за адитивно производство на електроника. Той използва патентована технология, която съчетава мастиленоструен печат с наномастила за производство на електронни компоненти. Принтерът има обем за печат 160 mm x 160 mm x 3 mm и предлага прецизност от 18 µm по осите x и y и 10 µm по оста z. Той използва оптимизирани сребърни наночастици и диелектрични мастила, доставяни чрез две печатащи глави - една за проводящо мастило и една за диелектрично мастило, които се самопочистват на равни интервали за непрекъсната работа. С тегло 520 kg DragonFly IV е подходящ за използване в автомобилния, аерокосмическия и медицинския сектор, както и за потребителски стоки и изследователски приложения.

DragonFly IV, Nano printer, 3d prints, new 3d printer

 

Кой 3D принтер бихте избрали? Коя технология за 3D печат е най-подходяща за вашия бизнес? Споделете с нас в коментар по-долу.

Напиши коментар