Безплатна доставка за поръчки над 150лв!

EasyTech3d - Партньор във Вашия Творчески Свят

Димафикс, най-добрия спрей за по добра адхезия

DImafix спрей за улесняване на вашите 3д принтове

Съществува фин баланс между правилното сцепление на леглото за успешни 3D отпечатъци. Или леглото е прекалено лепкаво, за да не можете да свалите 3D отпечатъка, след като е готов, или не е достатъчно лепкаво, за да се провали 3D печатът ви. Тайната на правилното сцепление на леглото е Dimafix.
dimafix за по-добрър професионален 3д печат

Dimafix е лепило за 3D принтиране, което осигурява точното количество сцепление за трудни за принтиране нишки като поликарбонат и ABS. За тези, които все още имат проблеми с деформациите и сцеплението на леглото, ето причините, поради които трябва да използвате Dimafix.


1. Използвайте Dimafix с трудни за отпечатване нишки

С някои филаменти е по-трудно да се печата повече, отколкото с други. Филаменти като ABS, ASA, поликарбонат и други изискват високи температури, за да се принтира успешно. Ако температурата на леглото не се поддържа постоянно висока, това би довело до деформации и проблеми с първия слой. Следователно е необходимо лепило за легло като Dimafix, за да може вашият отпечатък да се задържи върху леглото по време на печата.



2. Dimafix осигурява точното количество адхезия


Другите форми на лепило за легла осигуряват прекалено голямо сцепление до степен, в която ще бъде невъзможно да се премахне отпечатъкът, без да се остърже и да се разруши. Трудно е също така да се прецени колко адхезия ще ви е необходима, тъй като, както всички знаем, различните отпечатъци и филаменти изискват различни нива на адхезия. Това няма да се случи с Dimafix. Dimafix губи адхезията си, когато леглото се охлади над 60ºC, и осигурява само адхезията, от която се нуждае вашият отпечатък, докато се отпечатва. Как става това? Просто, силата на залепване се увеличава с повишаването на температурата. Вижте графиката по-долу:


Залепване на Dimafix в зависимост от температурата

Dimafix препоръки за температурата на леглото
3. Големите и разтегливи отпечатъци ще бъдат закрепени върху леглото с Dimafix

Обикновено при големите отпечатъци се наблюдава непостоянно сцепление поради температурните промени по време на отпечатването. Dimafix е още по-ефективен при големи отпечатъци, тъй като става по-залепващ при повишаване на температурата. Няма нужда да се притеснявате, че ще залепне за леглото, тъй като след като се охлади, отпечатъкът ще бъде лесно отстранен.


Dimafix температурна графика

4. Dimafix се измива лесно от леглото


Когато използвате лепило или други лепила върху леглото, ще имате нужда от стъргалка, за да го отстраните от леглото след принтирането. Тъй като обаче Dimafix губи своята адхезия, когато се охлажда, вече няма да имате нужда от стъргалка. Остатъците могат да бъдат отстранени с помощта на напоена с вода кърпа.


5. Dimafix ще ви служи дълго време



Адхезията не трябва да ви струва много. Бутилка Dimafix на стойност 30 лева е достатъчна за до 100 използвания. Никога не трябва да се притеснявате, че ще свърши.


6. Dimafix е лесен за използване

Няма тайна рецепта за използване на Dimafix. Тя е доста разбираема: сваляте капачката, пръскате върху леглото и започвате да печатате!


Dimafix е тайната за много ентусиасти на 3D принтирането!

Dimafix прави печатането много по-лесно. Ако искате да получите адаптивна адхезия на леглото с много малко усилия, използвайте Dimafix при следващия си проект за 3D принтиране.

Напиши коментар